AKTUELNO

Danas se navršava 15 godina od kada se Vojislav Šešelj predao Haškom tribunalu, nakon više od 11 godina pritvora on je 12.novembra 2014. pušten na privremenu slobodu zbog pogoršanog zdravstvenog stanja. A 31.marta 2016. isti sud ga je po pšrvostepenom postupku oslobodio krivice po svim tačkama optužnice.

- Kako je brzo prošlo 15 godina, kao da je juče bilo. A jedva sam čekao da odem u Hag to sam i očekivao. Da me nisu optužili smatrao bih da su me obezvredili. Bio sam apslutno ubeđen da ću ih pobediti - rekao je Vojislav Šešelj.

Kako kaže, Haški tribunal je otvoreno svedočio da projekat velike Srbije nije zločinački projekat, to je ideološki projekat, a zavisi od volje ljudi da li će biti ostvaren.- Nikada nismo hteli da se on ostvaruje nasiljem, mi volimo svoju naciju tako da ne bi smo ni hteli da nam pripada neko ko nas ne voli - rekao je Šešelj.

Foto: Printscreen

Kako kaže, prošlo je 15 godina, ceo haški proces objavio je u svojim knjigama, i dodaje: - Nastavljam političku borbu, ostajem na istom ideološkom pravcu i moja borba će da traje do potpune slobode srpskog naroda - rekao je Šešelj.

#Hag

#Vojislav Šešelj

'